INDIA - Ekam képzések

EkamAZ EGYSÉG TÉR

Az Ekam szanszkrit szó, jelentése: egy, egység, egyek vagyunk.

VÍZIÓ

Az Egység Tér a transzcendens misztikus világa.
Az Egység Tér létrehoz és felerősít felébredett állapotokat.
Az Egység Tér a világ átalakításának bölcsője.

AZ EGYSÉG TÉR FELÉPÍTÉSE, SZERKEZETE

Az Egység Tér építészeti struktúrája már önmagában is egy jelenség, ami képes hatni az emberi tudatosságára és feltárni előtte transzcendentális dimenziókat. Aki az EKAM-ban meditál és részt vesz a folyamatokon részévé válik ennek az erőteljes térnek, ami elmozdít az Egység felé.

A JELENSÉG OTTHONA

Az Egység Tér, a tudatosság misztikus tere, háromdimenziós kivetülése a ’Surya Yantrának’, egy ősi és rendkívül erőteljes geometriai formának, ami otthont ad a jelenségnek.

ÉPÍTÉSZETI CSODA

Az Egység Tér egyike India építészeti csodáinak, amely méltóságteljesen emelkedik a Dél-India keleti partvidékén található Vellikonda tájegység dombjai és hatalmas síkságai fölé, 80 km-re északra Chennai városától.

A FÖLD ENERGIAHÁLÓZATA

A főépület 105 láb magas, melyet egy 42 hektáros terület ölel körül. Az EKAM egy olyan ponton épült, ahol a Föld energiavonalai találkoznak. Az energia koncentrációja magasabb energiaszintet, egy állandó energiaáramlást generál. Ez az egyik oka annak, hogy az EKAM-ba látogatók transzcendentális, azaz az ismerten túli és a hagyományos érzékelésen túlmutató élményeket tapasztalnak úgy, ahogy ez máshol nem lehetséges.

ERŐKÖZPONT

Az Egység Tér egy energiaközpont, amit egy olyan vizesárok vesz körül, ahol a víz az óramutató járásával megegyező irányban kering. A meditációk által, a vízben keltett rezgések semlegesítik mindazok negatív energiáit, akik elhaladnak mellette az épületbe menet.

AZ AGYRA ÉS A TUDATOSSÁGRA GYAKOROLT HATÁS

A 4 átló mentén rendezett, művészien faragott korlátokkal díszített 8 darab nyolcszögletű lépcsőház harmonizálja az univerzum statikus és dinamikus energiáit, amely aktiválja az emberi testben a csakrákat, azaz energiaközpontokat, és ezzel az agy különböző részeit is.

NÉGY ALAPVETŐ ENERGIA, A 4 ’PURUSHARTA’

A 4 fő égtájat egy-egy állat márványból kifaragott arca jelzi. Mindegyik egy-egy speciális energiát képes bevonzani azok számára, akik elsétálnak mellettük. A „Simha-Mukha”, azaz oroszlán-arc délen a védelmet és bőséget szimbolizálja, az „Ashva-Mukha”, azaz ló-arc nyugaton az örömöket és az erőt, a „Gaja-Mukha”, azaz elefánt-arc északon a bölcsességet és a szolgálat iránti vágyat, a „Go-Mukha”, azaz tehén-fej keleten pedig a felébredést.

AZ EKAM SZENTÉLY

Az EKAM szentélye egy hatalmas, oszlopok nélküli márvány terem, amely több mint 2.000 m2 területű és 8.000 ember befogadására alkalmas.

A kilenc toronycsúcs a templom tetején a kilenc planetáris energia integrációját szimbolizálja. A Kalasha-k, a korsó-szerű képződmények a csúcsos tetőkön a végtelenséget, a prosperitást és a teljességet szimbolizálják.

A féldrága kövekből kifaragott hatalmas „szent csakra”, amit a védikus szövegekben „minden szentséges minta királya” megnevezéssel méltatnak, pontosan a központi csúcsos tető alatt helyezkedik el. Az univerzum férfi és női erőinek egységét szimbolizálja.

Az Egység Tér több mint egy geometrikus forma; egy mandala, ami vezeti és támogatja az átalakulás folyamatát.

EkamElvonulások

AHOL A SORS MEGFORDÍTHATÓ

Amikor az EKAM-ban átmész a ’Siddhi’ és ’Upasana’ folyamatokon, megtapasztalhatod az egyetemes intelligencia hatását az életedre és mély, misztikus élmények részese lehetsz.

Az EKAM ’Siddhi’ folyamatok hétfőtől csütörtökig ingyenesek a látogatók számára, akik egy napot töltenek az EKAM-ban vagy csak 1-2 folyamaton vesznek részt. Péntektől vasárnapig az ’Upasana’ folyamatok csak keresők számára nyitottak, akik az O&O Akadémia kampuszain tartózkodnak és több napos folyamatokon vesznek részt.

A belépés az EKAM-ba ingyenes, 9.00 órától 16.00 óráig lehetséges. A keresők térítést a szállásért és ellátásért fizetnek.

Hétfőtől csütörtökig

Sankalpa Siddhi
Szívbéli vágyak beteljesítése.

Szünet

Anubhava Siddhi
Transzcendentális megtapasztalás arról, ahogy a saját belső vezetőd/istenid közvetlen útmutatást ad az életeddel kapcsolatban.

Ekam Mantra Japa (kérésre)
Belemerülés az Ekam mantrába a kegyelemért.

Ebédszünet

Anubhava Siddhi

Transzcendentális megtapasztalás arról, ahogy a saját belső vezetőd/istenid közvetlen útmutatást ad az életeddel kapcsolatban.

Ekam Mantra Japa (kérésre)

Belemerülés az Ekam mantrába a kegyelemért.

Parishkara Siddhi (kérésre)

Áldás akadályok elhárítására és problémák megoldására az életedben.

EKAM DHARANA
Péntektől vasárnapig

Sankalpa Siddhi
Szívbéli vágyak beteljesítése.

Szünet

Anubhava Siddhi
Transzcendentális megtapasztalás arról, ahogy a saját belső vezetőd/istenid közvetlen útmutatást ad az életeddel kapcsolatban.

Pranopasana
(keresők számára, akik a kampuszon éjszakáznak és kettő vagy több napot töltenek az EKAM-ban)
Az energia tested vagy a fénytest tisztítása az egység állapotaira történő felébredésért.

Ekam Mantra Japa (kérésre)
Belemerülés az Ekam mantrába a kegyelemért.

Ebédszünet

Anubhava Siddhi és Mukti Upasana instrukciók

Transzcendentális megtapasztalás arról, ahogy a saját belső vezetőd/istenid közvetlen útmutatást ad az életeddel kapcsolatban.

Mukti-Upasana
(keresők számára, akik a kampuszon éjszakáznak és kettő vagy több napot töltenek az EKAM-ban)

A tudatosság megvilágosodott állapotainak megtapasztalására

Ekam Mantra Japa látogatóknak (kérésre)
Belemerülés az Ekam mantrába a kegyelemért.

Parishkara Siddhi (kérésre)
Áldás akadályok elhárítására és problémák megoldására az életedben.

Fontos információk, tudnivalók az EKAM-ban tartózkodással és a folyamatokon történő részvétellel kapcsolatban látogatók és keresők számára:

1./ Öltözködés, ruházat: Az EKAM szentséges légkörének fenntartásához szükséges a meghatározott öltözködési szabályok betartása. Ezek kényelmes viseletet biztosítanak és egyben a helyi kultúrának is megfelelnek. A felsőtesten viselt ruházatnak takarnia kell a vállakat, a mellkast és a köldököt. Az alsó testrészeken viselt ruházatnak térdig érőnek vagy annál hosszabbnak kell lenni.

2./ A mobiltelefonokat lenémítva a földszinti ruhatárban/csomagmegőrzőben kell hagyni a táskákkal és cipőkkel együtt. Semmit nem vihetsz magaddal a felsőbb szintekre (például vizet, polifoam-ot sem), csak zsebkendőt, sálat/kendőt, meleg felsőruházatot, zoknit.

3./ A folyamatok nyelve az EKAM-ban az angol. Ha a Siddhi vagy Upasana folyamatok alatt az instrukciókat szeretnéd a saját anyanyelveden hallgatni, használd az EKAM által biztosított tolmácskészüléket és fejhallgatót.

4./ Kérjük, vigyázz a készülékre használat közben, és távozás előtt add le. A készülékben bekövetkezett bármilyen sérülés vagy kár, vagy annak elvesztése 3.000 rúpia azonnali megfizetését vonja maga után.

5./ A Siddhi és Upasana folyamatokkal kapcsolatos tájékoztatást az EKAM első szintjén, a várakozásra fenntartott részen kapják meg a résztvevők angolul és a főbb világnyelveken. Ez mindenki számára kötelező, mielőtt belép a szentélybe.

6./ Ha a folyamatok alatt köhögnöd vagy tüsszentened kell, kérjük, hagyd el a szentélyt, hogy ne zavarj másokat, akik akár mély transzcendentális állapotban is lehetnek.

7./ Kérjük, legyél a helyszínen egy órával a Siddhik/Upasanak kezdése előtt. Különben nem biztos, hogy bejutsz az EKAM-ba, és így lekéshetsz a folyamatokról.

EKAM KÖRképzés

Gyógyítsd meg magadat, a családodat és a Földet.

Gyógyulj meg fizikailag, érzelmileg és lelkileg az egyetemes intelligencia, a szeretet és a meditáció erejével az EKAM körökben. Az EKAM körök az erő helyei, amelyek energetikailag kapcsolódnak az EKAM-hoz, az Egység Térhez, így segítik a résztvevőket abban, hogy elmozduljanak a boldogtalanságból az örömbe, a kapcsolat-nélküliség állapotából a kapcsolódásba. Az EKAM körökben megtapasztalhatod a test, az elme és a szív gyógyulását különféle tanítások, meditációs gyakorlatok, megosztások és az Egység Áldás (Deeksha) révén. Az Egység Áldás az energia átvitel egy formája.  Az Egység Áldás közben az EKAM végtelen ereje áramlik beléd és elmozdít a szétkapcsolódott tudatosságból a kapcsolódott tudatosság állapotába.

A KAPCSOLÓDOTT TUDATOSSÁGON KERESZTÜL ÉBREDJ RÁ A SZEMÉLYES PROBLÉMÁK ÉS A GLOBÁLIS PROBLÉMÁK MEGOLDÁSÁRA

Az emberek elkülönültsége és az egymáshoz való kapcsolódás hiánya minden globális és személyes probléma gyökere. Preethaji és Krishnaji víziójában az EKAM körök fontos szerepet játszanak az emberi tudatosság globális átalakításában a szétválasztottságból a kapcsolódás állapotába.

EKAM MITRA

Legyél részese ennek a küldetésnek, amely ráébreszti az embereket a kapcsolódásra önmagukkal, embertársaikkal, a Földdel és az Istenivel. Az EKAM mitrák, az EKAM körök vezetői az O&O Akadémia képzett hallgatói, akik Krishnaji és Preethaji munkáját segítik.
Ahogy egyre több és több ember ébred rá a kapcsolódott tudatosság állapotára az EKAM Körökben meditálva, elérkezik az a pont, amely egy új jelenség kezdete lesz a világon.

FESZTIVÁLOK

EKAM BŐSÉG FESZTIVÁL

Ha megnézed az életedet közelebbről, nyilvánvaló, hogy folyamatosan harcban állsz számos erővel, amelyek mintha összeesküdtek volna ellened. Ezek az erők káoszt, akadályokat, szerencsétlenséget és fájdalmat hoznak az életedbe.

Néhányan érzelmi szinten omlunk össze, majd egy lefelé tartó spirálban találjuk magunkat, ami negatív belső állapotok és depresszió felé vezet. Néhányan fizikailag omlunk össze, a testünk szintjén, míg mások a bensőségesebb kapcsolataik vagy a karrierjük vonatkozásában.

Úgy gondoljuk, minden probléma, minden krízishelyzet először a tudatosságunkban bukkan fel, mint egyfajta méreg, és csak utána jelenik meg a külső világunkban, mint kaotikus helyzet. Ha azt szeretnéd, hogy az életedben megjelenő fájó hiány vagy szükség megszűnjön, akkor először a tudatosságodat kell megtisztítatni azoktól a mérgező dolgoktól, amik felhalmozódtak benned nem csak az életed során, hanem generációkon keresztül.

Számunkra te nem olyasvalaki vagy, aki független mindentől, ami körülveszi. Nem egy elkülönült lény vagy. Folyamatosan hatással van rád számos erő a múltadból, például az ősök Samskara-jának lenyomata, amit átadtak neked, a korlátozó hiedelmek és döntések, eszmék, amiket a fájdalmas élettapasztalataidból szereztél, és azok a gondolatok és eszmék, amik az emberiség kollektív tudatalattijából áramolnak feléd.

Ezek azok a láthatatlan folyamatok, melyek az életedet vezérlik.

Ezen felül ott vannak a saját szenvedés-állapotaid, amikben általában élsz, valamint a romboló karmikus következményei azoknak a döntéseidnek és tetteidnek, melyeket ezekből a szenvedés-állapotokból hozol meg és teszel meg. Ezek a döntések és cselekedetek szintén egy káoszba és problémákba torkolló negatív spirálba taszítanak.

Az Ekam Bőség Fesztiválon való részvétel azt jelenti, belépsz a csodálatos, a természetfeletti világába. Megszabadulsz azoktól a makacs akadályoktól, amik hátráltatják a fejlődésedet az élet bármely területén. A fesztivál alatt erőteljes ősi szertartásokon mész keresztül, amik megszabadítanak öt romboló erőtől a tudatalattidban. Ahogy ezek a romboló erők kitisztulnak a tudatalattidból, megtapasztalod, hogy az állandósult és feloldhatatlannak látszó problémák eltűnnek, és te előrébb tudsz lépni az életben. Egyben ráébredsz az egyetemes intelligencia erejére és áldásként megkapsz öt transzcendentális kincset.

Amint ráébredsz ezekre a szentséges kincsekre a tudatosságodban, az agyad és a szíved át lesz programozva a bőségre. Az életed elmozdul a példátlan jólét és kreativitás irányába. A tudatosságod olyan lesz, mint egy antenna, ami bevonzza a bőséget az univerzumból.

EKAM VILÁGBÉKE FESZTIVÁL​

Az EKAM Világbéke Fesztivál nem társadalmi aktivizmus, hanem egy elmozdulás a tudatosságban a béke felé.

Az EKAM Világbéke Fesztivál nem háború az erőszak ellen, hanem egy lépés, amit minden embernek meg kell tennie a konfliktustól és megosztottságtól a belső béke felé.

Az EKAM Világbéke Fesztiválnak nem az a célja, hogy megváltoztassuk a másikat vagy a társadalmunkat, ez a saját egyéni átalakulásunk folyamata.

MI A TE HOZZÁJÁRULÁSOD?

Hisszük, hogy az egyén tudatossága és a világ tudatossága nincs elkülönülve egymástól. Ami a világban történik, hatással van az egyénre, és ami az egyénben történik, hatással van a világra. Az egyén és az őt körülvevő világ nincs elkülönülve a tudatosságban. Egy békés ember ajándék a családjának és jelentős befolyása van a világ jobbá tételére.

Ahogy felébredsz a béke tudatosságra, képes leszel meggyógyítani a közeli kapcsolataidat. Szerető szülő, jobb partner leszel, együttérző és megértő gyermekévé válsz a szüleidnek. Felébredsz mindezekre a minőségekre a közeli kapcsolataidban.

Békés vezetővé válsz, békés üzleti vállalkozóvá vagy munkatárssá, aki támogatja az együttműködés, az együttélés kultúráját a kollégái, csapattársai és mindenki más szívében, aki aktív részese és alakítója a munkahelyi életének.

Felelős állampolgárrá válsz, aki törődik a társadalommal és a közösséggel, melynek részese, táplálja a békét mindazok szívében, akikre – akár átalakító erejű – hatással van a saját életében. Végső soron szenvedélyes béketeremtőként hatást gyakorolsz a világ tudatosságára és hozzájárulsz egy csodálatos világ megteremtéséhez.

NAPI SZÁNDÉKOK, AMIT A RÉSZTVEVŐK TARTANAK

  1. nap: Legyen nagyobb harmónia a világon és legyen vége minden háborúnak
  2. nap: Legyünk érzékenyebbek a gyermekek és a fiatalok irányába, szűnjön meg a bennük lévő és a feléjük irányuló erőszak
  3. nap: Legyen bennünk nagyobb szentségesség a természet és az állatok felé, szűnjön meg az ellenük irányuló erőszak
  4. nap: Legyen nagyobb harmónia a vallások és rasszok között, szűnjön meg a vallási és faji intolerancia
  5. nap: Legyen meg a nők iránti tisztelet, szűnjön meg a nők elleni erőszak
  6. nap: Legyen mindenkinek elegendő jövedelme, éljen jólétben és bőségben, és szűnjön meg a gazdasági kizsákmányolás
  7. nap: Béke meditáció az emberiség kollektív fejlődéséért egy békés jövő irányába 

EKAM MEGVILÁGOSODÁS FESZTIVÁL​

Tapasztald meg a végső emberi lehetőséget az EKAM-ban: ünnepeljük és tiszteljük a Megvilágosodás valódi szellemét.
A Megvilágosodást az emberi élet legnagyobb eredményeként ünnepelték.
Ez több ezer éve a különböző kultúrák és tradíciók keresőinek áhított célja.

MI A MEGVILÁGOSODÁS?

A Megvilágosodás a szenvedés megszűnése. A Megvilágosodás az elkülönülés illúziójának megszűnése. A Megvilágosodás minden megosztottság megszűnése. A Megvilágosodás ráébredés a tudat indokok nélküli boldogságára. A Megvilágosodás ráébredés a nyugalomra, amit a kihívások nem tudnak megzavarni. A Megvilágosodás ráébredés egy olyan síkra, ami túlmutat a múlton és jövőn, az ’itt és most’ –on, és túlmutat rajtam és rajtad.

VAN RELEVANCIÁJA A MEGVILÁGOSODÁSNAK MANAPSÁG?

Vagy ez valami olyasmi, aminek a múltban volt jelentősége? Vagy olyan embereknek fontos, akik csalódtak az életben? Vagy azoknak, akik ellenzik a szervezett társadalmat és civilizációt?
Sok fiatal, diák, háziasszony, üzleti vezető és vállalati vezérigazgató érkezik az Ekam Megvilágosodás Fesztiválra a világ minden részéről.

A megvilágosodás számunkra nem egy olyan utazás, amit az élet végén kell megkezdeni. A megvilágosodásnak egy életformának kell lennie már az élet korai szakaszától. Az EKAM Megvilágosodás Fesztivál a tudatosság erőteljes mezeje, amelybe a résztvevők belépnek.

Miközben 7 napra elmerülsz a megvilágosodás mezejében, lesznek pillanatok, amikor a szüntelenül zajos, gondolkodó elméd leáll. Belépsz a megvilágosodás (vagy a mukti ) állapotába vagy egy, a hagyományos érzékelésen túli állapotba.

Ezekben az állapotokban hatalmas szellemi áramlat járja át az idegrendszeredet, az elmédet és a szívedet. Megnyitja az elmédet a kreativitás kiteljesedésének, a szívedet pedig a kapcsolódás állapotának az élettel. Megszabadulsz a megszokott gondolkodási mintáktól. Új minták nyílnak meg a számodra és új megoldások merülnek fel. Ha szeretnénk egy gyönyörű világot létrehozni magunknak, gyermekeinknek és azok gyermekeinek, akkor túl kell lépnünk a korlátozott énünkön; egy mély összekapcsolódásból és egységből kell élnünk és cselekednünk.

Az EKAM Megvilágosodás Fesztivál megteremti a megvilágosodás lehetőségét. A megvilágosodás állapotai a jövő irányító fényei. Egy hatalmas elmozdulást hoznak az emberi tudatosságban, melynek köszönhetően egy egységgé válunk és közösen haladunk egy közös vízió és nagyszerű sors felé.

3 ALKOTÓ ELEM EGYÜTTHATÁSA

Emberi lényekként rendelkezünk aggyal és tudattal, amely képes megtapasztalni a küzdelmeken túlmutató állapotokat is. Sajnos a civilizáció túlzottan aktiválta az agyunknak azt a részét, amely szüntelen belső zajhoz vezet. A Fesztivál során három fő alkotó elem együtthatása fordítja meg ezt a tendenciát:

Az első alkotó elem: egy erőteljes mező, ahol meditálsz. Amikor belépsz a tudat erőteljes erőterébe, egy olyanba, amelyet az EKAM hoz létre, akkor megnyílsz a megvilágosodott állapotoknak, amelyek túlmutatnak a korlátozott éneden.

A második alkotó elem: egy olyan személy jelenlétében kell lenned, aki hatni tud mások tudatosságára úgy, hogy a saját magasabb tudatállapotát kiterjeszti. Ahogy Preethaji és Krishnaji belép az EKAM tudatosságába és egységbe a velük együtt meditálók is bekerülnek ebbe az erőteljes állapotba.

A harmadik alkotó elem: azok a hihetetlenül erős folyamatok, amelyek a tudatosság tudományán alapulnak és portálként működnek a korlátozó én túllépéséhez.

Amikor erőteljes megvilágosodott tudatállapotokat tapasztalsz, azok benyomásokká válnak az agyadban és az idegrendszeredben, és később iránytűként szolgálnak az életedben. A megvilágosodást nem lehet egyedül, egyéni erőfeszítéssel elérni. Ehhez kollektív történésre van szükség.

Csatlakozz és haladjunk együtt a megvilágosodott életforma felé.

Az oldal tartalma nem másolható